Massage

De helende werking van aanraking is een universeel menselijk gegeven dat we reeds van kleins af aan mogen gewaarworden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat massage door de eeuwen heen in verschillende culturen wordt toegepast om te verzachten of te helen. Wanneer wij pijn hebben, reageren we haast instinctief door de pijnlijke plek aan te raken met de handen en even vast te houden of erover te wrijven. Deze ogenschijnlijk eenvoudige aanraking brengt echter meer reacties teweeg in ons lichaam dan we beseffen.


Aanbod

Rug/nek massage - 35 min. (€35)
Spanning in schouders, nek en bovenrug is een veelvoorkomende klacht in onze drukke maatschappij. Bij deze massage worden gans de rug, nek, schouders, armen en handen gemasseerd.  De sessie wordt beëindigd met een gezichtsmassage. Naast een helende werking heeft deze massage ook een zeer ontspannend effect.

Lichaamsmassage - 60/90 min. (€60/€80)
Met deze massage wordt de spierspanning verminderd en de doorbloeding van huid en spieren gestimuleerd, waardoor afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. De uitgevoerde technieken kunnen in intensiteit aangepast worden zodat de massage volledig op uw maat kan uitgevoerd worden van vooral relaxerend tot diep inwerkend. Deze massage is ideaal om de stress even achter u te laten en uw lichaam en geest weer helemaal in balans te brengen.

Voetreflexmassage - 45 min. (€35)
Dit is een heerlijk ontspannende voetmassage die ook effect heeft op de rest van het lichaam. Verlicht stress en spanning, verbetert de doorbloeding, heft blokkades in het zenuwstelsel op en helpt je om weer in balans te komen. Bij een voetreflexmassage wordt je natuurlijke zelfherstellend vermogen gestimuleerd.

Moxa rugmassage - 25 min. (€30)
Een vlindermassage met gebruik van de moxastaaf. Moxa is een plant, nl. Chinees bijvoetskruid, en is een eeuwenoude oosterse therapie. Het geeft een ontspannende en aangename infrarode straling en wordt vooral aangeraden in de koude periodes van het jaar. Een behandeling met moxa kan bepaalde klachten verlichten en geeft energie. Deze methode werkt zeer ontspannend op de rug en geeft een algemeen weldadig gevoel.  Kan ook gecombineerd worden met een rugmassage.

Sportmassage - 30/50 min. (€30/€50)
Deze massage kan zowel preventief als ontspannend en herstellend werken. Via een stevige massage wordt er ingewerkt op de dieperliggende spierlagen. Verkrampte spieren worden versoepeld en de bloedsomloop wordt bevorderd om de afvalstoffen in de spieren vlotter af te voeren. De sportmassage is niet enkel voor sporters.  Ook mensen met bv. een zwaar fysieke job kunnen baat hebben van deze stevige massage.

Cuppingmassage - 30/50 min. (€35/€55)
Cupping is een vaak gebruikte Oosterse therapie. Ze werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar de huidoppervlakte te trekken. Cuppingmassage is een intense vorm van massage, met als doel bloedstagnatie en pijn op te heffen en lichaamsenergie in beweging te brengen.  Deze therapie geeft een diepgaande en heilzame uitwerking.

Therapeutische massage - 50 min. (€50)
Dit is een massage die er telkens anders uitziet, afhankelijk van de klachten. Samen met de cliënt gaan we op zoek naar de oorzaak van eventuele probleemzones. Er wordt - indien nodig en na overleg - ook gebruik gemaakt van orthomanipulatietechnieken, stretching, cupping, triggerstick, moxa, ....
Ook fibromyalgiepatiënten zijn hier welkom, met als doel bepaalde pijnpunten te verlichten alsook de cliënt een algemeen gevoel van ontspanning te bezorgen.  Hiervoor werken we op de tenderpoints, eventueel gecombineerd met een hoofdmassage of zachte massagetechnieken ter bevordering van de nachtrust.


Praktisch

Bij een eerste bezoek vindt er een klein intake gesprek plaats. Indien er sprake is van een contra-indicatie kan u mogelijk doorverwezen worden naar een arts of kinesist. Alle massages zijn een vorm van wellness en bieden je de mogelijkheid om een moment bij jezelf stil te staan. Door de massages ontspannen de spieren en ervaart het zenuwstelsel rust, wat een helend effect heeft op je lichaam en geest.

Het is aan te raden na elke massage voldoende water te drinken zodat losgekomen afvalstoffen uw lichaam makkelijker kunnen verlaten. Het is fijn als u na de massage geen drukke dingen meer op uw programma hebt staan en even heerlijk kan nagenieten!

Moment For You aanvaardt enkel contante betaling.